Избришите датотеке за оптимизацију испоруке и повратите изгубљени простор на диску

Могу ли избрисати датотеке за оптимизацију испоруке ? Ако имате ово питање, прочитајте даље, јер ће вам овај пост показати како да избришете датотеке за оптимизацију испоруке услуге Виндовс Упдате и повратите изгубљени простор на диску на рачунару са Виндовс 10.

Виндовс 10 уводи функцију оптимизације испоруке услуге Виндовс Упдате, при чему ваш рачунар може добијати исправке или их слати на суседне рачунаре или рачунаре у вашој мрежи. Иако би то значило да ажурирања добијате много брже, такође би вам преостало да имате веће рачуне за пропусност, као и изгубљени простор на диску приликом уштеде ових датотека за оптимизацију испоруке система Виндовс Упдате.

Већ смо видели како да искључимо оптимизацију испоруке услуге Виндовс Упдате. Сада да видимо како да уклонимо или уклонимо преостале датотеке за оптимизацију испоруке са рачунара и повратимо простор на диску.

Избришите датотеке за оптимизацију испоруке

Покрените уграђени алат за чишћење диска. Типе Чишћење диска у поље за претрагу. Затим кликните на резултат да бисте га отворили.

Ако покренете ову алатку, ако се на вашем рачунару пронађу датотеке за оптимизацију испоруке, оне ће бити приказане у резултатима.

Означите поље за потврду поред датотека за оптимизацију испоруке да бисте их избрисали. Ове датотеке за оптимизацију испоруке су датотеке које су претходно преузете на ваш рачунар. Могу се избрисати ако их услуга оптимизације испоруке тренутно не користи.

датотеке за оптимизацију испоруке

Будући да сте већ онемогућили функцију оптимизације испоруке система Виндовс, можете безбедно да избришете ове датотеке.

Датотеке могу бити величине само неколико МБ или чак веће величине, па ће им брисање помоћи да додатно повратите простор на диску.

Приметио сам једну ствар на свом Виндовс 10 рачунару. Чак и кад онемогућим оптимизацију испоруке услуге Виндовс Упдате, повремено видим да се поново укључује! Можда се то догоди након неких ажурирања система Виндовс. Дакле, морате да укључите и искључите ову поставку и да се поставка не врати са Искључено на Укључено. Због тога ћете можда морати редовно да бришете датотеке за оптимизацију испоруке.

Да ли сте видели ове датотеке на свом систему? Која је била њихова величина?

датотеке за оптимизацију испоруке